• Načítám...
>

Tančilo se o pohár města Slaný

Ve Slaném pořádali taneční ligu. Tato pohárová soutěž se konala již počtvrté a soutěžilo se v latinskoamerických i standardních tancích. Nad akcí převzal záštitu starosta města.

Reklama

Samba, cha-cha, jive, rumba, paso doble, waltz, tango a další tance ovládly Městské centrum Grand ve Slaném. Konal se tady už 4. ročník taneční soutěže Pohár královského města Slaný. 

"Párů tady máme zhruba 250 a tancujeme v kategoriích juniorských a mládežnických. Je tady i taneční liga, kde tancují ty nejlepší páry z ČR. Je to všechno zajímavé, jsou tady nejlepší páry a je krásné vidět ty děti a mládež, jak tancují. Je to krásná akce, kterou ve Slaném pořádáme," řekl Zdeněk Chmelík, organizátor soutěže. 

Přihlášeno do taneční ligy juniorů a mládeže v latinskoamerických a standardních tancích bylo přesně 245 párů ve 14 soutěžích. Taneční liga se konala pod záštitou starosty města Slaný. 

"Mně je na ní velice blízké to, že je zaměřena na děti a mládež a je tady hodně tanečníků," řekl Martin Hrabánek, starosta města Slaný. 

"Jaký je váš osobní vztah k tanci?"

"Já jsem samozřejmě chodil do tanečních. Dokonce jsem chodil 2 roky po sobě, protože mě to skutečně bavilo, takže já tanec mám rád. Ale spíše v té rekreační podobě," řekl Martin Hrabánek. 

Akci pořádá Český svaz tanečního sportu. Mezi spolupořadateli je Ghepardo group, Tanec Kladno, Město Slaný, Středočeská divize ČSTK a Středočeský kraj. 

"Středočeský kraj je určitě rád, že vůbec v dnešní době takové akce ještě někdo organizuje a pořádá, takže to vnímáme velice pozitivně. Já jsem hlavně překvapen, co v dnešní době mládež dělá. Dělá tanec. To jsem si nemyslel, že mezi mládeží je ten sport takto populární. Popřál bych jim, aby u toho samozřejmě vydrželi co nejdéle a aby to pro ně po celý jejich sportovní život byla jen zábava," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje. 

Pohár královského města Slaný patří už k tradičním a hojně navštěvovaným akcím. Soutěžit se o něj bude i v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu