• Načítám...
>

SOU Poděbrady oslavilo 70 let

Střední odborné učiliště společného stravování v Poděbradech slavilo sedmdesátiny. V rámci oslav dostalo pět zaměstnanců školy zvláštní ocenění za přínos k rozvoji školy. Samozřejmě nechyběla ani číše vína a kulturní program.

Reklama

Sedmdesát, to už je nějaké číslo. Právě tolik let už existuje SOU společného stravování Poděbrady. Toto významné jubileum si proto v sále Kongresového centra Kolonáda připomněli všichni, kteří se podíleli nebo podílí na fungování učiliště. 

"Naše škola nabízí opravdu už 70 let učňovské obory gastronomického směru, i když z počátku tady byli i skláři a dámské krejčovství. Potom došlo samozřejmě ke spoustě změn a zůstali jsme vyloženě školou, která je zaměřena na obor kuchař-číšník, cukrář, pekař, byla tady kdysi i prodavačky. A ještě nástavbové studium společného stravování," řekla Helena Klimešová, ředitelka SOU Poděbrady. 

Vedení školy připomnělo významné milníky z historie školy a ocenilo práci pedagogů, ať už bývalých nebo současných. Promítán byl i propagační film i činnosti školy. Oslavy navštívilo i vedení Středočeského kraje, který je zřizovatelem učiliště.

"Tyto obory patří k tomu pohostinství, které ve středních Čechách má velmi dobré jméno. Ze škol vycházejí šikovní absolventi, kteří jsou připraveni do praxe," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Úspěšným praktikem je např. absolvent Lukáš Formánek, který se už několik let věnuje cateringu. 

"Škola mi dala hodně do života, naučili jsme se toho spoustu v Praze na cateringu. V dnešní době toho využívám tím, že jezdím na cateringy a děláme s rodinnou firmou catering tady po okolí. Baví mě to, je to ale hodně časově náročné, takže člověk tomu musí obětovat hodně a mít tu práci rád," řekl Lukáš Formánek, absolvent školy.

Oslav se zúčastnili i současní studenti. Ti se ale rovnou chopili práce a ukázali, jak zvládají praxi, když na oslavě zajišťovali přípitek a občerstvení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu