• Načítám...
>

Dopravní terminál v Kolíně je hotový

Jedna z největších investic v Kolíně za poslední roky je hotová. Kolínští se můžou pyšnit novým dopravním terminálem a už brzy by mělo dojít na rekonstrukci interiéru a exteriéru nádraží budovy, která je hned vedle.

Reklama

Poslední práce byly dokončeny a dopravní terminál v Kolíně je tak kompletně hotov.

"Ve zkušebním provozu je informační systém, který ukazuje přímo zpoždění autobusů i vlaků, to znamená takové ty dynamické jízdní řády a ještě se budou dodělávat sadové úpravy a nějaké drobnosti, ale do konce listopadu bude kompletně hotovo," řekl Michael Kašpar, místostarosta Kolína.

Na autobusovém nádraží se za dobu rekonstrukce toho změnilo opravdu hodně.

"Zaprvé tam byly zcela zpřeházeny parkovací plochy pro auta, byly přesunuty parkovací plochy pro autobusy a hlavní myšlenkou bylo sjednotit tu vlakovou a autobusovou dopravu pod jednu střechu, to znamená přestup z vlaku přímo do autobusu a samozřejmě přepojení na infrastrukturu," řekl Michael Kašpar.

Na své si tak přijdou i ti, kteří na terminál přijíždějí na kole a dál pokračují autobusem nebo vlakem.

"Cyklisté se dočkají veliké cyklověže, takové to automatické zařízení pro více než 100 kol," řekl Michael Kašpar.

Spokojení s podobou nového terminálu jsou i cestující.

anketa

Správa železniční a dopravní cesty teď začne s kompletní rekonstrukcí nádražních budov, které s dopravním terminálem sousedí. Kolínský železniční uzel tak dostane novou podobu.

"Co mám informace, tak již v těchto dnech by měli začít stavět lešení a začít opravovat ty samotné budovy, hotovo by mělo být v průběhu příštího roku," řekl Michael Kašpar.

V Kolíně tak vznikne jeden z nejmodernějších dopravních uzlů v naší zemi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu