• Načítám...
>

Obec Svinařov měla důvod k oslavám

Třetí výročí obnovení své činnosti si připomněla základní organizace Českého svazu žen ve Svinařově. Spolu s ženami ale slavil celý Svinařov a to 690 let své existence.

Reklama

Činnost Českého svazu žen byla ve Svinařově ukončena v 90. letech minulého století. Přesně po 22 letech se ale svinařovské ženy rozhodly v tradici pokračovat.

"My jsme se před 3 lety scházely jen na kávu a dělaly jsme různé výlety. Pak nám přišlo, že by bylo lepší, kdybychom fungovaly pod nějakou hlavičkou. Klub důchodců se nám ještě nechtělo založit, tak jsme se rozhodly pro svaz žen. Založily jsme organizaci ve Svinařově a začalo nás 24," řekla Marie Suchopárková, předsedkyně ZO ČSZ Svinařov.

Později se ke svazu přidaly i ženy z okolních obcí a měst. V současné době má tedy organizace kolem 60 členek.

"Jezdíme po výletech a poslední dobou jsem se hodně věnovala historii Svinařova, protože slavíme 690 let od první zmínky Svinařova," řekla Růžena Němcová, rodačka.

Obecní úřad místnímu svazu žen v loňském roce poskytl dotaci ve výši 15 tisíc korun, která výrazně napomohla realizaci činností svazu. Svaz slavil i jeden veliký úspěch.

"Tato organizace byla vyhodnocena hejtmankou Středočeského kraje jako jedna z nejlepších organizací Českého svazu žen Středočeského kraje," řekla Marie Steinbrecherová, předsedkyně ZO ČSŽ Kladno.

Oslavy třetího výročí obnovení Českého svazu žen ve Svinařově a zároveň 690. výročí od první zmínky o obci byly doprovázeny živou hudbou, vystoupením mažoretek a promítáním filmu o Svinařově. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu