• Načítám...
>

V Rakovníku vyrůstá akvapark

Bazén v Rakovníku právě prochází velkou rekonstrukcí a měl by se změnit v akvapark. Ten by měl být otevřený nejpozději do konce příštího kalendářního roku. Už teď je na stavbě patrná třeba vysoká věž na které budou umístěny tobogány.

Reklama

V roce 2015 zjistili v Rakovníku, že statické posudky místního bazénu nevyhovují. Muselo se tak začít rekonstruovat. A tehdejší zastupitelstvo rozhodlo proměnit bazén v akvapark. 

"Dnes je vysoutěžená cena 178 milionů korun. Ta vlastní realizace byla zahájena v letošním roce a pokračovat bude v příštím roce. Měla by být dokončena koncem příštího kalendářního roku," řekl Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

Nový akvapark nabídne spoustu atrakcí a zábavy nejen pro plavce. 

"Oproti běžnému bazénu tam bude navíc tobogán, bude tam saunový svět, který si myslím, že bude mít spoustu příznivců," řekl Jan Švácha, místostarosta města Rakovník. 

V bazénu po rekonstrukci najdou návštěvníci i nový dětský bazén, divokou řeku nebo několik vířivek. Stavební firmy, které bazén rekonstruují, se ale podle místních médií potýkají s nedostatkem pracovníků. 

"V Rakovníku je mnoho plavců. V tuto chvíli musí jezdit do bazénů v okolí, nejčastěji do Kladna. Takže bych rád, aby ta rekonstrukce probíhala co nejrychleji," řekl Jan Švácha.

Nové vedení města se musí vypořádat i s úvěrem, který si rekonstrukce vyžádala.

"Město si muselo vzít 100 milionů úvěr, což je další závazek, který nás limituje pro další investiční akce, které jsme chtěli v rámci naší koalice uskutečnit," řekl Luděk Štíbr. 

Pokud vše půjde podle plánu, první plavci by si měli v rakovnickém akvaparku zaplavat už v listopadu 2019.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu