• Načítám...
>

Svatá Barbora rozsvítila vánoční strom

Stovky lidí na Palackého náměstí v Kutné Hoře si připomněly svátek sv. Barbory, tedy patronky všech horníků. V rámci oslav byl rozsvícen vánoční strom. Místní si také zazpívali koledy.

Reklama

Svatá Barbora je považována za patronku horníků. Právě její svátek si pravidelně připomíná Kutná Hora, která byla známá těžbou stříbra. Vedení města proto připravilo tradiční program na Palackého náměstí. 

"Samozřejmě je tady už od rána připravován adventní den. My v Kutné Hoře otevíráme adventní období na svátek sv. Barbory. Takže po celý den se tady střídaly různé skupiny," řekl Josef Viktora, starosta města Kutná Hora. 

Stovky dospělých a dětí tady přišli hlavně poprosit sv. Barboru, aby jim rozsvítila vánoční strom. Této události se zúčastnil i farář Jan Uhlíř, který vyzval místní, aby se v tuto dobu alespoň na chvíli zastavili a se svými nejbližšími si užili svátky vánoční.

"Alespoň večer se zastavit se svými dětmi, zapálit si svíčku, která se zrovna v tom týdnu zapaluje a v tichosti a v klidu si popovídat o tom, co ten den přinesl a vzájemně se podělit o to, čím jsme ten den byli obohaceni," řekl Jan Uhlíř, farář. 

Kromě svařeného vína a tradičních dobrot byl připraven hudební program, který připravila kapela Happy Christmas Band, která zahrála tradiční vánoční písně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu