• Načítám...
>

Milínskou ulici v Příbrami čeká rekonstrukce

Jednu z hlavních Příbramských ulic čeká rozsáhlá rekonstrukce. Ulice Milínská by pak měla být bezpečnější pro pěší i motoristy a přibýt by mohlo i parkovacích míst. Než se ale s rozsáhlou rekonstrukcí dopravní tepny začne, musí se udělat ještě jedna velká oprava v Husově ulici.

Reklama

Milínská ulice v centru Příbrami by se měla rekonstruovat. Stav této dopravní tepny totiž není dobrý a to hned z několika důvodů. 

"Aktuální stav je neutěšený, to v každém případě. My se tam teď chystáme osadit radar, abychom donutili řidiče jezdit povolenou rychlostí, protože i to se občas porušuje. Ale největším problémem je to, že tam je spousta zaparkovaných aut a děti, které jdou do školy, probíhají přesně mezi těmi auty," řekl Jindřich Vařeka, starosta Příbrami. 

Radí se tak odborníci z ŘSD společně s městem tak, aby situace byla vyřešena komplexně a ulice byla bezpečnější jak pro chodce, tak i motoristy. Zároveň se ale nezapomíná na občany, kteří v blízkosti Milínské ulice bydlí.

"Budeme bojovat úplně o každé možné parkovací místo. To je ten smysl toho celého. Jsou tam určitá místa, která je možné zabrat, protože lidé, kteří tam bydlí, nemají žádnou šanci zaparkovat a všude jinde, kam by to mohli dát, je to velice daleko," řekl Jindřich Vařeka.

Než se začne s rekonstrukcí Milínské, musí ještě dojít k opravě tahu na Rožmitál pod Tremšínem. 

"ŘSD musí opravit most, který je v Husově ulici směrem ke Kauflandu. To bude znamenat uzavření spodní části Husovy ulice směrem ke Kauflandu na dobu 6 měsíců. Celý ten obrovský provoz, což je nějakých 11 tisíc vozidel denně, se protáhne právě tou Milínskou. V tu dobu my ji nemůžeme rekonstruovat. Musíme udělat nejdříve jedno a pak druhé," řekl Jindřich Vařeka.

Do konce roku by měla být zadaná soutěž na zpracování projektové dokumentace na opravu Milínské ulice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu