• Načítám...
>

S dálnicí D3 souvisí řada projektů

Středočeský kraj usiluje o co nejrychlejší dostavbu dálnice D3. V tuto chvíli věnuje maximální úsilí přípravě všech dopravních staveb, které souvisejí s touto dálnicí. Podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové přípravy probíhají bez dlouhých průtahů. Z některými pracemi by se mohlo začít ještě letos.

Reklama

Středočeský kraj se zaměřuje na urychlení výstavy přípravných staveb, které budou propojovat dálnici D3. Jedná se např. o obchvaty měst, nájezdy, spojky a přeložky silnic II. a III. třídy.

"Jednotlivé stavby jsou v různé fázi rozpracovanosti a některé se mohou začít realizovat už příští rok, pokud dobře dopadnou věci týkající se majetkoprávního vypořádání pozemků, kterých se to týká. Některé jsou ve fázi žádosti o územní rozhodnutí," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Stavební práce, které bude hradit Středočeský kraj, jsou rozděleny do několika etap. V té první je zahrnuta např. příprava obchvatu Jesenice a severního obchvatu Jílového u Prahy. Ve druhé etapě dojde k výstavě Vestecké spojky a mimoúrovňové křižovatky u exitu 4 na dálnici D1. 

"Příští rok začnou 2 důležité stavby. Třeba na území Benešovska se v letošním roce dokončí okružní křižovatka v Mariánovicích. Na to by měl navazovat okruh kolem Benešova," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Středočeský kraj zároveň připravuje projektovou dokumentaci k vybudování vodárenského systému a přivaděče v koridoru dálnice. Ten by měl umožnit dodávku vody až 38 obcím.

"My jsme se tedy rozhodli a souběžně s D3 budeme pokládat vodovod, který má propojit vodárenský systém. Měl by se tím zabezpečit přístup k vodě z vodovodu zhruba 20 tisícům obyvatel," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Stavba samotné dálnice je pak podle ŘSD plánována na období 2026 až 2030.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu