• Načítám...
>

Odolena Voda spouští mobilní rozhlas

Městský rozhlas v Odoleně Vodě postupně nahrazuje tzv. mobilní rozhlas. Služba, která prostřednictvím textových zpráv, emailů nebo aplikace informuje občany o dění ve městě a poskytuje jim veškeré důležité informace.

Reklama

Město Odolena Voda spustilo pro své občany službu mobilní rozhlas. Klasické hlášení v ulicích tak už brzy nahradí sms, mobilní aplikace nebo emaily. 

"Je to vlastně komunikační projekt, který nám umožňuje efektivně komunikovat s našimi občany. Typově to spadá do smart komunikací, což znamená, že má několik předností," řekla Martina Semelková, tajemnice MÚ Odolena Voda. 

Mezi ně patří zejména rychlost. Zprávy chodí okamžitě a nejsou vázány na místo, ve kterém se v danou chvíli pohybujete.

"Není to vázáno na to, že musíte být právě ve městě. Ty zprávy vám mohou přijít kamkoliv. Můžete být na dovolené nebo někde v práci, zprávy vám přijdou okamžitě," řekla Martina Semelková, tajemnice MÚ Odolena Voda.

Zprávy odesílané prostřednictvím mobilního rozhlasu mohou také cílit na vybranou skupinu občanů. V neposlední řadě u nich funguje zpětná vazba. 

"Ty zprávy samozřejmě mohou být měřitelné. To znamená, že my máme určité výstupy, o jaké typy zpráv má občan třeba nejvíce zájem. Také tam funguje určitá zpětná vazba, takže i občan může komunikovat s úřadem a podílet se určitým způsobem, tedy participovat, na chodu a dění úřadu," řekla Martina Semelková. 

Registrace do systému funguje přes mobilní aplikace nebo webovou stránku.

"Nejjednodušším způsobem je registrace pomocí aplikace, kterou si nainstaluje do mobilního telefonu. Aplikace se jmenuje Zlepšeme Česko a je samozřejmě zdarma. Nebo se může zaregistrovat na webu www.odolenavoda.mobilnirozhlas.cz. Tam se zaregistruje a napíše, jaké zprávy by požadoval, zda ty zprávy bude chtít dostávat přímo do té aplikace, do mailu nebo do sms zpráv," řekla Martina Semelková. 

Mobilní rozhlas je v Odoleně vodě na svém počátku. I přes to zaznamenala radnice velký zájem ze strany obyvatel. Každým dnem přibývají další zájemci o tuto službu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu