• Načítám...
>

Říčanská MHD se dočká rozšíření

S novým školním rokem spustili v Říčanech provoz městské hromadné dopravy. Její provoz se ale potýká s menšími problémy, které často způsobují zpoždění a město proto hledá řešení.

Reklama

Obyvatelé středočeských Říčan se dočkali MHD. Ta jezdí na 3 městských a 3 školních linkách a cestující se v těchto malých autobusech svezou zdarma. Protože je celý projekt teprve v začátcích, je třeba počítat s drobnými úpravami či problémy. 

"Upravujeme ty jízdní řády operativně. V tuto chvíli je v Říčanech spousta uzavírek, takže ty linky ještě nejsou finální, nejsou finálně upravené zastávky. To se rozjede až po novém roce, kdy budou dokončeny ty zásadní rekonstrukce komunikací a mostů tady v Říčanech," řekl Vladimír Kořen, starosta města Říčany. 

Hustý provoz v Říčanech a časté kolony způsobují asi nejčastější problémy se zpožděním. Ideální řešení je v tomto případě mobilní aplikace Říčany v mobilu, kde kromě jízdních řádů mohou cestující zjistit dobu zpoždění, případně sledovat jízdu autobusu v reálném čase.

"Takže ten člověk, který stojí na té zastávce, také vidí, kdy ten autobus přijede nebo zda má nějaké zpoždění. Takže to může minimalizovat veškeré komplikace pro cestujícího," řekl Vladimír Kořen. 

I přes občasné komplikace provoz říčanské MHD místní obyvatelé pochvalují a tak se možná v budoucnu dočkají rozšíření linek. 

anketa

"Máme podněty od obyvatel, že by uvítali, aby ten autobus zajížděl i do jejich oblasti. Uvažujeme o rozšíření, musíme jednat s tím dodavatelem, protože my ty autobusy neprovozujeme, nejsme tím, kdo by je vlastnil," řekl Vladimír Kořen. 

Vedení města bude s dopravce o možnostech rozšíření MHD jednat. Vše záleží zejména na rozpočtu města pro příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu