• Načítám...
>

Andělská noc je o životě v Berouně

Andělská noc. Tak se jmenuje výstava známé berounské fotografky, malířky a ilustrátorky Lucie Suché v Muzeu Českého krasu v Berouně. Přes 70 obrazů, které jsou z větší části zarámovány do okenic, zachycují zimní a předvánoční atmosféru známých zákoutí Berouna.

Reklama

Desítky obrazů a litografických tisků zachycující zimní a předvánoční atmosféru Berounska z pohledu místní malířky a ilustrátorky Lucie Suché jsou připraveny v Muzeu Českého krasu. Autorka byla inspirována nejen svými sny, ale i realitou běžného života.

"Když chodím domu z práce, nebo na procházky po městě, tak se snažím zachytit pěkná místa Berouna a nebo nějaké výjevy, které člověk vidí. Mám tady, jak bruslí lidé na Berounce, když nám zamrzla Berounka, pak jak lidé běžkují na Berounce, snažím se ty obrázky zasadit do místa, které je mi známé a které znají i ti lidé," řekla Lucie Suchá, autorka výstavy.

Výstava je pojmenována jako Andělská noc. Zahrnuje hlavně obrazy namalované hlavně akrylovými barvami, které jsou zasazeny do dřevěných okenic.

"Rámuji je do okenních rámů, které sbírám v technických službách a u domů, kde mění okna. Pak je musím celé zrekonstruovat, aby to hezky vypadalo," řekla Lucie Suchá, autorka výstavy.

Druhá část expozice prezentuje litografické tisky a barevné obrázky z kalendářů, které autorka pravidelně už několik let připravuje.

"To jsou takové romantické zamilované výjevy, dvojice a páry, je to takové spíš zeleno - modré období, jsou to spíše letní obrazy," řekla Lucie Suchá.

Expozice, která je doplněna i dětskými hračkami z dob minulých, je pro zájemce přístupná do 6. ledna 2019. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu