• Načítám...
>

Kraj plánuje velké investice

Další kalendářní rok se pomalu blíží ke konci a bilancovala i středočeská hejtmanka. Při setkání s novináři se ale mluvilo i o plánech na rok 2019. Příští rok bude podle hejtmanky ve znamení velkých investic. Kraj se soustředí na dopravu, zdravotnictví ale i školství.

Reklama

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se při příležitosti blížícího se konce roku setkala s novináři a hodnotila uplynulý rok 2018. 

"Po té pracovní stránce na úřadě byl mnohem klidnější. Spolupráce v radě byla sdílnější a šla více dopředu, takže v tomto ohledu bych řekla, že to patří k těm lepším rokům. Výsledky jsou za námi vidět. A co se týče mého rodinného života, nebyl to úplně jednoduchý rok. Doufám ale, že tímto rokem to skončí a bude lépe," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

A i v přicházejícím roce 2019 středočeský Krajský úřad rozhodně nebude zahálet.

"Rok 2019 bude opět volební rok. Čekají nás evropské volby. To je z toho politického hlediska, takže nepředpokládám, že by se nějakým významným způsobem zklidnila atmosféra mezi lidmi. Jinak nás na kraji čeká rok plný investic do dopravy, zdravotnictví, energetických úspor, školství," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Hned na začátku ledna by se hejtmanka měla setkat s novým pražským primátorem Zdeňkem Hřibem. A rozhodně bude co řešit.

"My máme spoustu společných témat, protože co se území týče, jeden bez druhého se asi neobejdeme. Největší problém je doprava, způsob integrace dopravy. Ale také oblast životního prostředí, zásobování vodou," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Hejtmanka by také brzy ráda iniciovala společné setkání a jednání pražské a středočeské rady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu