• Načítám...
>

Kutná Hora získala dotace na památky

Kutná Hora se v příštím roce dočká renovace několika památek. Pomůže jí s tím dotace ministerstva kultury ve výši přes dva a čtvrt milionu korun, které místní radnice rozdělila mezi několik projektů.

Reklama

Kutná Hora získala dotaci ve výši 2 miliony 275 tisíc korun. Podporu z programu ministerstva kultury použije na obnovu několika vzácných památek ve městě.

"Jmenuje se to Program regenerace městské památkové rezervace a městských památkových zón. Výběr probíhá už v listopadu předcházejícího roku, výběr tedy proběhl v listopadu 2017. Město Kutná Hora má připravené akce, které zařazuje do tohoto anketního dotazníku," řekla Věra Žáčková, zástupce vedoucí odboru památkové péče.

Objekty, které se do programu zařazují, jsou ve vlastnictví obce, fyzických nebo právnických osob.

"Z těchto připravených akcí se vyberou ty nejdůležitější, potom rozhodne komise památkové péče, které se opravdu zařadí do toho programu a následně tento výběr schvaluje rada města a posléze zastupitelstvo města," řekla Věra Žáčková.

Vedení města schválilo restaurování třinácti barokních soch včetně parapetní zdi a dvou kusů váz. Podle harmonogramu by vše mělo skončit v příštím roce. Část státního příspěvku je vyhrazena také na první etapu restaurování uliční fasády Kamenného domu nebo na rozsáhlou opravu opěrné zdi u Chrámu sv. Barbory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu