• Načítám...
>

Kutnohorské gymnázium jde s dobou

Gymnázium Jiřího Ortena v Kutné Hoře se může pyšnit hřištěm na workout. Jeho realizace vznikla na základě vítězného projektu žáků gymnázia v soutěži Lepší místo ve škole.

Reklama

Před Gymnáziem Jiřího Ortena vyrostlo workoutové hřiště. Úspěšně tak byl zrealizován vítězný nápad soutěžního projektu Lepší místo ve škole.

"Ten nápad vznikl před dvěma lety, kdy v dotazníkovém šetření se sami studenti přihlásili k projektu workoutového hřiště. Nám se ten nápad zdál atraktivní, protože to podporuje zdravý životní styl, takže jsme do toho šli," řekl Roman Bartoníček, zástupce ředitele Gymnázia Jiřího Ortena.

Vítězný projekt workoutového hřiště tak získal finanční podporu ve výši 50 tisíc korun.

"Zbývající částku doplatil nadační fond gymnázia a škola ze svého rozpočtu," řekl Roman Bartoníček.

I přes nepřízeň počasí se těší hřiště velkému zájmu a to především díky workshopu, který byl součástí slavnostního otevření. Nejvytíženější bude ale podle vedení školy v letních měsících.

"Vzhledem k tomu, že jsme to otevírali nedávno, kdy už ta aktivita není taková, tak očekáváme, že se to na jaře spustí, mezi studenty je veliký zájem. To otevření jsme navíc doplnili workshopem, kdy tady odborníci předvedli nějaké cvičení, ale hlavně mluvili o tom, jak správně cvičit a jak v lidském těle probíhá celá ta regenerace po cvičení," řekl Roman Bartoníček.

Workoutové hřiště hodlá škola využívat i pro hodiny tělocviku.

"To bude součástí hodin tělocviku, navíc bychom rádi už na jaře příštího kalendářního roku uspořádali další workshop, kdy se tím zabývají také naši bývalí studenti a pomohli by tak stávajícím studentům se v této problematice orientovat," řekl Roman Bartoníček.

Hřiště stojí před Gymnáziem Jiřího Ortena v Kutné Hoře a je přístupné nejen studentům, ale také široké veřejnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu