• Načítám...
>

SIC bude mít tah na branku

Reklama

Středočeské inovační centrum, zkráceně SIC, je klíčovou organizací v procesu zavádění nových technologií do života firem i obcí na území Středočeského kraje. Snaží se přispívat k rozvoji malých a středních inovačních podniků. Do budoucna ho ale čeká významná změna.

"SIC byl do této doby spíše takové analytické centrum. Nově by měl být aktivní směrem k fyzickým úkonům. Určitě tam bude i byznysová část pro zajišťování shánění firem," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje. 

"Nové možnosti se otevírají i tím, že SIC se chce velmi výrazně zasadit o přísun nových technologií a nových partnerů ze zahraničí do Středočeského kraje," řekl Vilém Růžička, ředitel Středočeského inovačního centra. 

SIC má také významné partnery z řad výzkumných institucí, jako je např. Centrum moderních biotechnologií a biomedicíny BIOCEV, nebo Ústav jaderného výzkumu ŘEŽ. Rýsují se takové projekty, jako je využívání vodíku k čisté mobilitě, energetické zpracování bioodpadů nebo výstavba vzorového města třetího tisíciletí. 

"Je to město na 1 milionu metrů čtverečních. 40% z toho je zeleň," řekl Vilém Růzička.

Ale hlavní je vyzkoušet si a ukázat v praxi, co si vlastně máme konkrétně představit pod pojmy Smart Cities a Smart Villages, kterými se každý ohání ale málokdo ví, co přesně znamenají. 

"Máme tady unikátní možnost, v rámci výstavby nového města, ověřit si, a s tou obcí komunikovat, zda tyto technologie a v jakém rozsahu do tohoto města použijeme," řekl Vilém Růžička.

"Lokalitu vám ještě neprozradím," řekl Martin Draxler. 

Pokud se chcete o SIC a jeho projektech dozvědět více, sledujte od 3. ledna 2019 náš středočeský magazín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu