• Načítám...
>

Kraj ve velkém investuje do silnic

Ve Středočeském kraji se v roce 2019 chystá spousta dopravních projektů. A to jak na silnicích první třídy, které jsou v majetku státu, tak i na takzvaných dvojkách a trojkách, které jsou pod krajskou správou.

Reklama

Středočeský kraj dá v roce 2019 na opravy silnic o 100 milionů korun více než v roce 2018.

"Nás nejvíce trápí vedle přetížených silnic jejich stav, takže budou veliké investice do velkoplošných oprav silnic + do oprav mostů a samozřejmě budeme pokračovat v tlaku na stát při výstavbě D3," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Kromě opravy silnic se ale intenzivně připravují i stavby nových úseků.

"Příští rok by měla startovat výstavba obchvatu Jílového a obchvatu Jesenice," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Právě na výkup pozemků budoucího obchvatu Jesenice schválili středočeští radní na začátku prosince 60 milionů korun. Ve velkém bude v kraji ale investovat i Ředitelství silnic a dálnic.

"Pokud jde o investice a veliké akce, které máme připravené pro Stč kraj na příští rok, tak budu především mluvit o dokončení rekonstrukce dálnic D8 a D11 - zvláště na tom příjezdu do Prahy," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Právě na Ústecké dálnici čekají na Středočechy po dokončení rekonstrukce příjemné změny.

"D8, kterou jsme rekonstruovali jako poslední dvě stavební sezóny, kterou budeme končit před letními prázdninami, znamenala vystavění podstatně širšího mostu u Zdib, což nám v budoucnu umožní vést dopravu šestipruhem, to znamená 3 jízdní pruhy v každém směru. Je to příprava na dobudování Pražského okruhu na severozápadě Prahy," řekl Jan Rýdl,

Středočeský rozpočet v kapitole Doprava činí 4, 38 miliardy korun. Největší část prostředků půjde na zajištění dopravní obslužnosti kraje. Na provoz krajské správy a údržby silnic je určena 1 miliarda a 640 milionů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu