• Načítám...
>

Hromadnou dopravu čeká další rozvoj

Další rozvoj čeká v novém roce integrovanou dopravu. Středočeský kraj hodlá učinit další kroky k vylepšení dopravní obslužnosti a motivovat tak lidi, aby upřednostnili hromadnou dopravu před tou individuální.

Reklama

V Roce 2018 se podařilo zaintegrovat celou středočeskou železniční dopravu. I díky tomu od prosince přibylo spojů.

"Já bych asi vyzdvihl nejvíce zavedení spěšných vlaků pro spojení Prahy s Kutnou Horou, rsp. Prahy s Benešovem," řekl Pavel Procházka, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje.

"Ta doprava hraje klíčovou roli. Náš kraj a Praha jsou charakteristické obrovským přesunem lidí. Tomu samozřejmě odpovídá i nárok na rozpočet - 27 % rozpočtů toto kryje," řekl Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V roce 2019 čekají středočeskou hromadnou dopravu další změny. Integrace půjde do finále.

"Je to opravdu na dobré cestě. Pokud vše půjde dobře, tak v roce 2019 celá středočeská doprava bude zaintegrována," řekl Gabriel Kovács.

"Pak nás čeká poměrně zásadní jednání s obcemi a městy na sladění financování veřejné dopravy a stanovení tzv. standardu dopravní obslužnosti," řekl Pavel Procházka.

Následně pak budou probíhat veřejné soutěže na dopravce. Po završení celého procesu vznikne v rámci naší země největší dopravní systém.

"Cestující v rámci Prahy a Středočeského kraje budou moci využívat jedno médium, jeden platební kanál, jednu jízdenku na cestování veřejnou dopravou, bez ohledu na to, s jakým dopravcem jedou," řekl Pavel Procházka.

Další projekty pak budou ve středočeské dopravě navazovat.

"Ať už je to třeba osazování zastávek, online odjezdy nebo rozvíjení dalších mobilních aplikací, výstavba záchytných parkovišť P+R, která by měla zase pomoci svážet lidi z těch méně dostupných oblastí veřejnou dopravou," řekl Pavel Procházka.

První změny ve středočeské dopravě by měly být patrné na začátku března. Integrovat se budou autobusové linky na Nymbursku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu