• Načítám...
>

Obyvatelé Mělníka už jezdí bez kolon

Město Mělník si prošlo několika náročnými měsíci v oblasti dopravy. Téměř naráz tady totiž probíhaly opravy vozovek a mostu. Doprava ve směru do Prahy několik hodin denně téměř stála. Nyní je konečně hotovo a občané i motoristé si mohou oddychnout.

Reklama

Obyvatelé Mělníka a jeho okolí mají za sebou jednu z nejhorších dopravních situací. Od léta tady totiž probíhala řada rekonstrukcí, které výrazným způsobem komplikovaly dopravu ve městě. Opravy probíhaly i v Kokořínské ulici, tedy v jednom z hlavních tahů na Prahu. 

"Tam probíhaly dvě stavby. Jednalo se o technické vylepšení té situace, protože jsme v lokalitě na blatech, která je podmáčená a vozovka se tam permanentně bortila. Druhou stavbou bylo rozšíření odbočovacích pruhů v křižovatce Nádražní - Kokořínká, která je u přejezdu a v případě, že přejezd byl uzavřen, vznikaly tam situace, kdy se doprava úplně zastavila. Takže v rámci možností se ta křižovatka rozšířila," řekl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Opravoval se také most přes řeku Pšovku, který byl ve špatném stavu. Kombinace několika rekonstrukcí téměř naráz ale způsobila motoristům i občanům města rozsáhlé dopravní komplikace. Třeba kvůli uzavřenému tahu na Prahu většina osobních i nákladních aut projížděla městskou zástavbou.

anketa 

"Městu ta oprava přinesla poměrně velké komplikace, protože v podstatě jedinou objízdnou komunikací je dnes Bezručova ulice, která vede přímo v bytové zástavbě. Navíc ta komunikace nevydržela v plném rozsahu nápor těch těžších kamionů, kterých tady projíždí skutečně hodně. Naštěstí máme od ŘSD příslib, že škody, které na komunikaci jsou, budou na jaře opraveny, takže dojde i k rekonstrukci této ulice," řekl Milan Schweigstill. 

Podle slov mluvčího ŘSD se několik staveb řešilo téměř naráz z důvodu toho, aby se situace vyřešila bez zbytečných průtahů. V opačném případě by se prý práce na silnicích mohla několikanásobně protáhnout.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu