• Načítám...
>

Žáci z Mníšku jezdí dříve domů

V Mníšku pod Brdy posílili autobusovou dopravu a to ve směru na Stříbrnou Lhotu. Nový spoj linky č. 321 teď z Mníšku jezdí i ve dvě hodiny odpoledne, což výrazně pomáhá hlavně dětem při cestě ze školy. Zkrácení čekacího intervalu na zastávce iniciovala matka zdejšího školáka.

Reklama

Problematika chybějícího spoje z Mníšku pod Brdy směrem do Stříbrné Lhoty trápila především zdejší školáky a jejich rodiče. Žáci, kteří ve mníšecké škole končí vyučování ve 13:40 nebo přijíždějí z Dobříše, museli na spoj do Stříbrné Lhoty čekat skoro hodinu. Řešení časové prodlevy iniciovala matka jednoho žáka.

"Mě napadlo se zeptat, jestli by nebylo možné prostě přidat jeden spoj. Napočítala jsem jen z hlavy zhruba 35 dětí, kterých by se ten spoj týkal, které by ho mohly využívat," řekla Marcela Krečmerová, matka žáka zdejší ZŠ.

Posílení autobusové linky č. 321 se nakonec podařilo vyjednat přes dnes již bývalou místostarostku Danielu Páterovou. 

"Já jsem oslovila dopravce, pana Uhra, který tady zajišťuje dopravu. Sešli jsme se, on se podíval do jízdního řádu, což bylo zásadní zjistit, jestli je vůbec nějaký autobus k dispozici. Zjistili jsme, že tady jeden autobus v tu dobu je a dohodli jsme se, že ten spoj navýšíme," řekla Daniela Páterová, bývalá místostarostka města Mníšek pod Brdy. 

"Ten autobus navazuje na autobus, který přijíždí od Dobříše. Takže přijede autobus od Dobříše přibližně ve 13:57, ve 14:00 odjíždí autobus na Stříbrnou Lhotu, aby tady zase ty děti moc dlouho nečekaly," řekl Petr Kučera, dispečer. 

Posílená linka č. 321 tedy odjíždí nově i ve 14:00 ze stanice před Velkou hospodou na náměstí F.X. Svobody a jezdí přes Staré sídliště a Kvíkalku až do Stříbrné Lhoty. Zkrácení intervalu linky č. 321 přijde město okolo 2 tisíc korun měsíčně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu