• Načítám...
>

Zimní běh na Blaník letos ztížil trasu

Na Benešovsku se konal tradiční běh na Blaník. Letos byl ale tento závod v úplně jiném kabátě. Běžce čekala jiná trať i jiné zázemí.

Reklama

Půlkulatý 45. ročník a tentokrát zásadně jinak. Z vlašimského Zámeckého parku opět vystartovali běžci, kteří si nenechali ujít letošní Zimní běh na Blaník. Tentokrát ale nemohli počítat s tradiční trasou po silnicích. Organizátoři se totiž rozhodli závod trochu ztížit.

"Znamená to kompletní změnu trasy, jdeme ze silnice do terénu, aby běžci poznali krásy Podblanicka a přírody v okolí," řekl Ondřej Pojmon, ředitel závodu. 

"Jak jste ten terén vybírali?" 

"Už od léta jsme to najížděli na kole a trasovali pěšky," řekl Ondřej Pojmon.

"Jak je oproti původní trase tato náročná?"

"Ta silniční byla téměř rovinatá, protože bylo asi 18 kilometrů po silnici, kde profil nebyl nijak členitý. Tady je to od začátku v terénu, takže od začátku daleko náročnější," řekl Ondřej Pojmon.

Trasa ze zámeckého parku vedla do Jinošovského údolí přes vesnice až k rozhledně na hoře Blaník a zpět. Účastníci se podle svých slov na náročnější terén dobře připravili.

anketa

Pro velký zájem se startovalo ve 2 vlnách. Ti, kteří s během nemají zas tak velké zkušenosti, vyběhli už hodinu před hlavní vlnou, aby mohli trasu zvládnout ve svém tempu. Letošní Zimní běh na Blaník si nenechalo ujít více než 500 závodníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu