• Načítám...
>

V Kralupech mají nové parkoviště

V Kralupech mají ve městě k dispozici nové parkoviště v blízkosti železničního nádraží. To bude sloužit lidem z okolních vesnic, kteří míří za prací do Prahy. Místní si totiž stěžují, že nemají kam zaparkovat své vozy.

Reklama

Sedmdesát parkovacích míst mohou využívat řidiči v ulici Dobrovského v blízkosti železničního nádraží. Parkoviště bude sloužit i pro lidi, kteří pokračují za prací vlakem. 

"Spousta lidí z okolních vesnic pracuje v Praze a dostali jsme se do takové situace, že parkovali ty automobily všude možně po sídlištích a měli jsme zacpané město. Museli jsme tedy hledat nějaké možnosti toho, jakým způsobem udělat parkoviště, kde by mohla stát tato auta po celý den," řekl Libor Lesák, místostarosta města Kralupy nad Vltavou. 

Vybudování parkoviště zabralo jeden rok. Investice vyšla městskou kasu na 5 milionů korun. 

"Požádali jsme Státní fond dopravní infrastruktury o dotaci. Dotaci jsme obdrželi na zbezpečnostnění dopravy a proto, že tam byly přeložky dálkových kabelů ČD a musela se tam postavit ještě ochranná zeď," řekl Libor Lesák.

Kromě nového chodníku a umělého osvětlení je zde zaveden i kamerový systém. 

"Ty kamery tam byly umístěny především kvůli ochraně osob a zaparkovaných vozidel před zloději a vandaly," řekl Jan Voves, ředitel MP Kralupy na Vltavou. 

Právě kvůli nedostatku parkovacích míst řidiči často porušovali pravidla parkování. Mezi nejčastější prohřešky patřilo stání v těsné blízkosti přechodů, v křižovatkách nebo na chodnících.

"V Kralupech máme problémy s přestupky spojenými s parkováním především na sídlištích, poblíž nově vzniklého parkoviště máme Sídliště Hůrka, kde jsme za minulý rok evidovali celkem asi 500 přestupků spojených s parkováním," řekl Jan Voves. 

Zájem o místa k parkování je v Kralupech velký. Vedení města proto plánuje vybudovat v blízkosti nádraží ještě parkovací dům s kapacitou 350 míst, který by měl vzniknout během 2 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu