• Načítám...
>

V Mělníku plánují novou školku

V Mělníku pravděpodobně přibude nová mateřská škola. Ta by měla stát v areálu Svazarmu blízko dětského parku. Radnice tak reaguje na zvyšující se poptávku rodičů po této službě.

Reklama

V těchto místech by měla vzniknout během 2 let nová mateřská škola, která nabídne 48 míst. V tuto chvíli zbývá jen dořešit majetkové poměry. 

"My máme projekt téměř hotový, teď už probíhají vyjádření správců sítí a podobně, bude požádáno o stavební povolení. Asi nejsložitější je to, že vzhledem k poloze potřebujeme natáhnout některé sítě přes cizí pozemky, takže se teď vedou ještě majetková jednání. Předpoklad ale je, že v průběhu tohoto roku budou uzavřené a poté můžeme začít stavět," řekl Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Pokud tedy Svazarm potvrdí spolupráci, práce by měly začít během 2. poloviny letošního roku. Vedení mělnické radnice počítá s investicí 15 milionů korun. 

"Nám se ten prostor líbil hlavně z toho důvodu, že leží vedle poměrně frekventovaného parku na Podolí, takže jedna část té budovy je obrácena přímo do toho parku, děti budou moci do toho parku přímo vycházet. Jedná se o pavilon, ve kterém budou 2 samostatné třídy, každá zhruba pro 24 dětí. Má samozřejmě i své zázemí včetně herních prvků a podobně. Počítá se i s tím, že dnes jsou rodiče zvyklí vozit děti do školky autem, takže musíme počítat i s parkovacími stáními tak, aby tam ty děti mohli vykládat," řekl Milan Schweigstill. 

V případě, že by se počet děti v budoucnu snížil a nová mateřská školka by byla málo obsazená, město ji plánuje využít i jiným způsobem.

"Ty současné třídy mateřských škol máme poměrně plné, takže když je trochu odlehčíme, bude to jedině dobře. Jinak se ta školka koncipuje tak, abychom ji případně mohli dát i na nějaké jiné aktivity, dětské skupiny nebo něco podobného," řekl Milan Schweigstill. 

Město Mělník má v současné době 5 mateřských škol. Ty disponují celkovou kapacitou 660 míst.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu