• Načítám...
>

Klempíři ze Stochova ovládli soutěž

V prostorách Střední školy služeb a řemesel ve Stochově se uskutečnil už 22. ročník soutěže odborných dovedností oboru středního vzdělávání klempíř. A to pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje a Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů České republiky.

Reklama

Soutěže odborných dovedností oboru klempíř se tento rok zúčastnilo 5 družstev po 2 žácích. Každý tým zastupoval svou školu. Úkolem bylo během 13 hodin co nejlépe pokrýt maketu střechy.

"Soutěž se konala ve 3 dnech. Ve středu začínali ve 13:00, pracovali do 18:00. Ve čtvrtek pracovali na dodělávce té střechy od 8:00 do 17:00 s hodinovou polední přestávkou. A v pátek ráno měli ještě zkoušku z teoretických otázek," řekla Jaroslava Pichová, ředitelka SŠSaŘ. 

Tuto soutěž ovládli studenti Střední školy řemesel a služeb Stochov. Druhé místo obsadili jejich rivalové a vítězové z minulého ročníku ze Střední odborné školy stavební a zahradnické z Prahy 9. 

"Neočekávali jsme to, jelikož jsme tam měli celkem dost chyb. Ale nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo," řekl David Drexller, vítězný tým. 

"Nebylo to jednoduché, trénovali jsme to hodně. Některé části byly lehčí, některé těžší, něco trvalo déle," řekl Víšek Lukáš, vítězný tým. 

Záštitu nad soutěží převzal Středočeský kraj, který přispěl částkou 20 tisíc korun. 

"Lidí, kteří se hlásí na školy, jdou z nich do kanceláří, je spousta. Ale řemeslníků v dnešní době, a pociťujeme to všichni, je opravdu obrovský nedostatek. Takže každou takovou možnost soupeření, vzdělávání pro řemeslníky, vítáme a myslím, že pro ty kluky je to úžasná zkušenosti a tím více se toho naučí, tím pro nás pro všechny lépe," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje. 

Tým ze Stochova má před sebou ještě jednu výzvu. Obhájit první místo na celorepublikové soutěži v Brně, které se účastní i zahraniční střední školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu