• Načítám...
>

Mladá Boleslav odkoupila Kolibu

Nové domy se dvěma stovkami bytů měly vyrůst v areálu jediného parku v Mladé Boleslavi. Tento záměr developerů a majitelů restaurace a hotelu Koliba vyvolal vlnu negativních reakcí občanů. Jak se situaci rozhodlo řešit vedení mladoboleslavského magistrátu se dozvíte v následující reportáži.

Reklama

Mladá Boleslav odkoupila budovu bývalé restaurace a hotelu Koliba. Zabránila tím tak výstavbě velkých bytových domů v areálu parku Štěpánka.

"Na tom, že město koupí tento objekt s pozemky, se dohodli zastupitelé už v dubnu minulého roku, kdy se odsouhlasil záměr koupě. Důvodem bylo především to, že majitel, který měl ty pozemky a budovy ve vlastnictví, měl v plánu udělat tam poměrně rozsáhlou bytovou zástavbu. Chtěl tam postavit 5 obytných domů, čímž by se znehodnotila lokalita Štěpánky, což je vlastně největší park ve městě a největší oáza zeleně," řekla Šárka Charousková, tisková mluvčí města Mladá Boleslav.

S tímto záměrem nesouhlasilo nejen vedení města ale i jeho obyvatelé, kteří proti tomuto kroku sepsali petici. Odkoupení budovy vyšlo Mladou Boleslav na 73,5 milionu korun a její stav nevyžaduje žádné závažnější stavební kroky. 

"Ty budovy jsou v relativně dobrém stavu, protože až do konce roku 2018, kdy byly ty budovy v majetku společnosti TopDesign, tak to bylo využíváno jako ubytovna. Oni to pronajímali nějaké společnosti, která tam ubytovávala dělníky. Ta budova žila, bydleli tam lidé, takže je v relativně dobrém stavu," řekla Šárka Charousková.

O další budoucnosti budovy rozhodne vedení města. Prozatím bude využívaná jako azylový dům pro matky s dětmi. 

"Chci, abychom to využili ve smyslu služeb pro obyvatele. V tuto chvíli tam dokonce stěhujeme matky s dětmi na dobu asi jednoho a půl roku, protože ta budova, kde oni teď žijí, tam se má konat rekonstrukce," řekl Raduan Nwelati, primátor města Mladá Boleslav.

Primátor Mladé Boleslavi by v tomto místě do budoucna viděl ideálně lázně pro děti. Své tipy, jak budovu využít, mají i místní obyvatelé. anketa O tom, zda radní odhlasují návrh primátora nebo se nechají inspirovat nápady obyvatel, rozhodne vedení mladoboleslavského magistrátu v následujících měsících.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu