• Načítám...
>

Boleslavský region čeká rozvoj

Nově založený nadační fond Škoda Auto podpoří rozvoj měst Mladá Boleslav a Kosmonosy. Investicí ve výši několika stovek milionů korun tak pomůže zlepšit život lidí v obou městech. Zapojit se se svým nápadem mohou také místní obyvatelé.

Reklama

750 milionů korun chce během následujících 3 let nainvestovat do Mladé Boleslavi a Kosmonos nově založený nadační fond ŠKODA AUTO. Finanční prostředky mají zrealizovat projekty, které by zvýšily atraktivitu prostředí obou měst a přispěly by tak k lepšímu životu v regionu. 

"Já jsem rád, že po těch diskuzích Škoda Auto přistoupila k takovému historickému kroku. Teď probíhá startovací rok, kdy se dává dohromady strategický plán těch nápadů, které by se tady daly zrealizovat," řekl Jiří Bouška, náměstek primátora města Mladá Boleslav. 

Jedná se např. o oblast zdravotní péče, sociálních služeb, bydlení, budování tzv. chytrého města nebo dopravy.

"Je potřeba tady zlepšovat infrastrukturu. Jsou nějaké komunikace, které jsou přetížené tím, že tady je Škoda Auto. Ta návštěvnost Boleslavi, ať se to týká kamionů nebo dopravy jako takové, je nadměrná. To je jeden směr. Ale co já vím, tak jsme se bavili se Škoda Auto o tom, že oni budou spíše investovat do zlepšení formy života, ať to jsou dětská hřiště nebo sociální služby a podobně. A samozřejmě, když oni za nás zaplatí nějaké věci tohoto typu, nám zase zbude více peněz na ty komunikace," řekl Raduan Nwelati.

V Kosmonosech by díky těmto investicím rádi zrealizovali projekty zejména pro mladší generaci.

"Pečlivě musíme vybírat projekty, které bychom rádi realizovali a opravdu jsou to projekty pro rodiny, pro děti, pro mládež. Samozřejmě by se nám líbilo, kdybychom to mohli promítnout trochu i do kategorie seniorské," řekl Jiří Müller, starosta města Kosmonosy. 

Nápady na to, jak zlepšit život v Mladé Boleslavi a Kosmonosech, mohou místní obyvatelé sdělit nadačnímu fondu prostřednictvím webových stránek www.noveboleslavsko.cz až do 20. února. Po celou tuto dobu běží veřejná výzva Deset týdnů pro nové Boleslavsko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu