• Načítám...
>

Hejtmanka se sešla s primátorem

Doprava, zdravotnictví a společná podpora cestovního ruchu. To jsou témata, která na svém setkání řešil pražský primátor Zdeněk Hřib s hejtmankou Středočeského kraje.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje se sešla s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem. Hlavním tématem jejich jednání byla především doprava, ať už se jedná o integraci dopravy nebo dopravní stavby. Nejčastěji zmiňované byly přípravné práce na dálnici D3, která by se měla napojovat na Pražský okruh. 

"Děláme všechno pro to, abychom urychlili tu výstavbu. Proto jsme na sebe vzali do břímě a připravujeme obchvat Jesenice, obchvat Jílového, které máme placené ze SFDI. Ale ze svého rozpočtu budeme třeba platit obchvat Benešova, mimoúrovňovou křižovatku Benešova, obchvat Netvořic a dalších obcí, které leží v bezprostřední blízkosti D3," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Řeč byla také o rozšíření několika společných projektů Středočeského kraje s hlavním městem v oblasti cestovního ruchu. Kromě společných materiálů propagujících cyklostezky a výlety jak v Praze, tak i ve středních Čechách, se jedná zejména o projekt Touch Point.

"Tento velký projekt zajišťuje propagaci Středočeského kraje a Prahy v zemích, kde se posilují linky nebo zavádějí nové letecké linky. V tomto projektu byla první realizace v rámci adventu v newyorském metru. Tam bylo celé metro, celá 5. Avenue, oblepeno fotografiemi a lákadly Středočeského kraje a Prahy," řekla Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Společnou řeč ale hejtmanka Středočeského kraje a primátor hlavního města nenašli v oblasti zdravotnictví. Pražská radnice by totiž ráda v oblasti Letňan vybudovala novou nemocnici. To by ale podle hejtmanky mělo negativní dopad na středočeské nemocnice a rozpočet kraje. Vedení Středočeského kraje tak hodlá s pražským magistrátem o stavbě nemocnice nadále jednat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu