• Načítám...
>

Kladenská nemocnice se dočká oprav

Hejtmanka Středočeského kraje navštívila kladenskou nemocnici, kde s novým ředitelem jednala o plánech do budoucnosti. Součástí návštěvy bylo také setkání se zaměstnanci a prohlídka nově zrekonstruovaného oddělení neurologie.

Reklama

Do kladenské nemocnice zavítala v rámci série svých návštěv hejtmanka Středočeského kraje. Cílem je především zhodnocení chodu a investic krajských zdravotnických zařízení.

"Já každopádně chci sama vidět jak se nemocnice posouvají, jak se investuje nebo neinvestuje. A součástí toho bývá i setkání se zaměstnanci. Z těch setkání také zjistíte náladu, jaký postoj mají ke svému zaměstnavateli a podobně. Občas také padají náměty na to, jak zlepšit motivaci a podobně," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Nejdiskutovanějším tématem byly platy zaměstnanců. S tím souvisí také stabilizace personálu a došlo i na plány do budoucna. 

"S paní hejtmankou jsme jednali o spolupráci do budoucna. Kraj je náš hlavní akcionář a díky paní hejtmance tam vidím velkou podporu naší nemocnice a celkově vidím, že téma zdravotnictví ve Středočeském kraji je pro ní prioritní téma. Věřím, že ta spolupráce se bude rozvíjet tak, jak byla nastavena doposud," řekl Jaromír Bureš, ředitel oblastní nemocnice Kladno.

Kladenská nemocnice je dlouhodobě ve ztrátě. Ředitel zařízení spolu s hejtmankou Středočeského kraje tak diskutovali i o možnostech toho, jak tuto ztrátu minimalizovat. 

"Za poslední 2 roky udělala obrovský kus práce, takže uvidíme jak dopadne skutečnost loňského roku. V tuto chvíli víme, že nějaký mínus bude, nebude to ale nic tak dramatického, jako před 2 lety. My jsme teď nemocnici prošli, takže se otevírají a opravují nové pavilony. Jak říkám, je tady jedinečná příležitost vidět, zrovna v této nemocnici na jedné chodbě, kde se setkává to minulé století s tím současným. Samozřejmě, pokud to prostředí bude na odpovídající úrovni, pacienty to přitáhne," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

V opravách bude kladenská nemocnice i nadále pokračovat. Rekonstrukce se dočká patologie nebo lůžková část C2 a počítá se i s výstavbou nové kuchyně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu