• Načítám...
>

Kosmonosy řeší parkování

Kosmonoská radnice plánuje vybudování parkovacího systému. Ten by měl zabránit řidičům, kteří dojíždějí do zaměstnání do Mladé Boleslavi, parkovat v ulicích Kosmonos.

Reklama

Ze spodní části Kosmonos se stává hromadné parkoviště. To komplikuje život především místním obyvatelům. Neukáznění řidiči navíc k parkování často využívají i chodníky, čímž ohrožují bezpečnost chodců. 

"V blízkosti nákupního centra máme naproti velký podnik Transcentrum a Dopravní podnik města Mladá Boleslav, kam samozřejmě všichni zaměstnanci jezdí vozidly. A současně je tam školící centrum Škoda Auto. V pravidelných intervalech tam pořádají školení pro své prodejce, techniky, kteří jezdí do Mladé Boleslavi a do Kosmonos svými služebními auty. V ty dny samozřejmě přeplní místní komunikace," řekl Jiří Müller, starosta Kosmonos. 

Právě na tomto místě, na hranici Kosmonos a Mladé Boleslavi, bývá parkování nejhorší. Vedení města se proto rozhodlo tento problém řešit s firmami, které zde sídlí. 

"Jde o to, abychom umožnili vjezd do objektu, kde by si mohli vybudovat svoje parkoviště a tento záměr i mají. V tuto chvíli je karta na straně města, abychom jim určili, povolili nebo stanovili podmínky, za kterých mohou vjíždět z okolních komunikací do svého objektu, aby to parkování pro své zaměstnance a návštěvníky umožnili v rámci svého objektu," řekl Jiří Müller.

Radnice v současné době připravuje vypracování studie na vybudování parkovacího systému ve městě. Ten by vymezil parkovací zóny a případně i oblasti placeného parkování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu