• Načítám...
>

Pravonín má zrekonstruovaný chodník

V Pravoníně na Benešovsku mají nový chodník zámkové dlažby dlouhý skoro 200 metrů. S jeho budováním pomohl i Středočeský kraj v rámci Fondu obnovy venkova. Místní starostka chce s budováním chodníků v obci dál pokračovat.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky byl oficiálně otevřen 180 metrů dlouhý chodník v Pravoníně na Benešovsku. 

"Původní povrch tady tvořil asfaltový zástřik a už v něm byly trhliny, díry a stejně tak kanalizace, která vede tělesem chodníku, byla rozbitá, tedy nefunkční. Tudíž bylo nanejvýš důležité ho zkrátka opravit, protože tady chodí ráno děti ke školnímu autobusu a hrozilo skutečně nebezpečí, třeba i zlomení nohy," řekla Jana Lapáčková, starostka obce Pravonín.

Nový chodník a kanalizace stály 770 tisíc korun. Krajský úřad se na rekonstrukci podílel částkou 555 tisíc a hradil jí z Fondu obnovy venkova. 

"To je to pravé poslání tohoto fondu, proto se ten fond zřizuje a proto z něj máme takovou, protože obce, které nemají takový rozpočet, se velmi těžce potýkají s investicemi, které jdou do stovek tisíc nebo milionů. My, jako kraj, v tomto velmi rádi pomůžeme a pokud je to tak smysluplná investice, jako je tento chodník, tak je to jenom dobře," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Starostka Pravonína by ale ráda ještě chodník do budoucna prodloužila.

"Rádi bychom pokračovali ještě vy výstavbě toho chodníku. Máme ještě prostor směrem do návsi. Jedná se o asi 60 nebo 70 metrů. Tam ale samozřejmě budeme muset Středočeský kraj žádat opět o to, aby nám ten pozemek pod tím předal bezúplatně," řekla Jana Lapáčková, starostka obce Pravonín. 

Starostka Jana Lapáčková a radní Martin Herman pak ještě zasedli k společnému stolu a bavili se o možné další spolupráci mezi krajem a obcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu