• Načítám...
>

Krajský Zlatý erb má vítěze

Na krajském úřadu se rozdávala ocenění za nejlepší elektronické služby a webové stránky obcí Středočeského kraje. Porota soutěže Zlatý erb letos ohodnotila ty nejlepší už po jednadvacáté.

Reklama

Nejlepší elektronické služby a webové stránky obcí Středočeského kraje hodnotila komise v rámci soutěže Zlatý erb. Ceny si převzaly první tři nejlepší obce v každé kategorii. Porota hodnotila hned několik kritérií. 

"To hlavní je na obsahovou část webu. Zda je srozumitelná, přehledná a zda tam jsou všechny zásadní informace, kdy velká část z nich je dána i zákony, ať už o svobodném přístupu k informacím či o povinném zveřejňování informací. Samozřejmě se hodnotí i grafická úloha a další aspekty webových stránek," řekl Tomáš Renčín, organizátor soutěže.

Letos se soutěž koná už po jednadvacáté. Zástupci kraje na předávání vzpomněli počátky, kdy se mohly obce účastnit už jen proto, že mají obecní noviny nebo proto, že si nějaké internetové stránky vůbec pořídily. 

"Ta soutěž urazila veliký kus. My jsme tady dnes byli svědky toho, jak se posouvá, ať už aplikacemi o tříděném odpadu nebo hlášením závad, posouvá se ale i graficky a odborně. Udělali jsme velký skok," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Mezi tři nejlepší obce v kategorii webových stránek patří Drahelčice, Vysoký Chlumec a Hýskov, který v kategorii zvítězil. Mezi městy pak Neratovice, Slaný a na prvním místě skončil Nymburk. Nejlepší elektronickou službu hlášení závad pak má obec Liteň. Všichni tedy postupují do celostátního kola, jehož výsledky budou vyhlášeny 1. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu