• Načítám...
>

Poděbrady postaví moderní sběrný dvůr

Starý sběrný dvůr v Poděbradech brzy nahradí nový. Ten by měl být otevřen na začátku dubna. Kromě modernizace se ale poděbradští dočkají i omezení, která jsou způsobena podmínkami dotace udělené od Ministerstva životního prostředí.

Reklama

Poděbrady se už brzy dočkají nového sběrného dvora. Ten bude na stejném místě, jako ten stávající, tedy v areálu Technických služeb města. 

"Sběrný dvůr, vzhledem k svému dlouholetému provozování a stáří, už úplně nevyhovoval těm moderním potřebám a byla možnost čerpání dotace na modernizaci sběrného dvora, takže vedení města se rozhodlo touto cestou. Hlavní věc je modernizace a to, abychom lépe nakládali s odpady, které vznikají," řekl Jaroslav Červinka, starosta města Poděbrady. 

Náklady na budování sběrného dvora přesáhnou 22 milionů korun a z velké části je pokryje dotace z Ministerstva životního prostředí. Jednou z podmínek dotace ale je, že nový dvůr nemohou využívat podnikatelé ale pouze fyzické osoby. Výjimku tvoří pouze zpětný odběr elektro zařízení. 

"Samozřejmě to dispoziční řešení už reflektuje to, jakým způsobem se stále vyvíjí to nakládání s odpady. Měli bychom pravděpodobně na začátku dubna spustit ostrý provoz toho sběrného dvora," řekl Miroslav Holas, místostarosta města Poděbrady.

Nové vedení radnice v Poděbradech pracuje ale i na preventivních řešeních.

"Snažíme se pracovat na tom, aby se zlepšila informovanost o tom, jak občané mají nakládat s odpady. Pracujeme i s výhledem v tom, že by mělo být zakázáno skládkování, proto se budeme snažit rozvíjet ten nový sběrný dvůr," řekl Miroslav Holas. 

Provozní doba nového sběrného dvora bude stejná jako toho současného. Tedy každý všední den od 7:00 do 18:00 a v sobotu od 8:00 do 12:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu