• Načítám...
>

Budovu kina oživí architekti

Co s budovou bývalého kina OKO v centru Kladna rozhodne architektonická soutěž. Vedení města považuje odkup budovy bývalými zástupci radnice za nešťastný. Budova má podle něj jen velmi omezené využití. K výsledkům soutěže se bude moci vyjádřit také kladenská veřejnost.

Reklama

Budova v centru Kladna, kterou zejména ti starší pamatují v dobách největší slávy. Prostory, které kdysi sloužily lidem milujícím hvězdy stříbrného plátna, teď chátrají. Budovu odkoupilo bývalé vedení Kladna. To současné teď bude muset vymyslet, co s ní.

"My to vidíme tak, že se to koupilo bez přípravy, aniž by bylo jasné, co s tím město zamýšlí. Ta společnost stála 36 milionů korun, jediným majetkem byl ten objekt. To je změť obchodů, které byly původně sálem kina, které jsou nyní protknuty nějakými sloupy, na kterých stojí ubytovna a část jsou historické byty. Celé to dohromady nedává smysl," řekl Dan Jiránek, primátor Kladna. 

Pomoci by mohla architektonická soutěž, kterou město zadá, aby se na to, co s budovou, podíval někdo z jiného úhlu. Vedení města nevylučuje, že by nový projekt počítal s dílčím bouráním zchátralých částí stavby. 

"Nám by samozřejmě připadalo dobré, z hlediska oživení té pěší zóny a z hlediska toho, abychom nekonkurovali třeba Sokolům, kteří už dnes oživili své vlastní kino, nějaké využití nejspíše pro děti a mládež. Ale samozřejmě je to věcí toho architekta, aby navrhl nějaké řešení, které bude únosné," řekl Dan Jiránek. 

anketa 

Až bude mít město ideové návrhy architektů, budou mít zájemci možnost rozhodnout v rámci participativního rozpočtu. Město by chtělo mít návrhy v ruce na podzim tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu