• Načítám...
>

Kolínský rozpočet je ve znamení investic

Rozpočet města Kolín pro rok 2019 bude podle jeho vedení s řadou investic. Rekonstruovat se bude v okolí Chrámu svatého Bartoloměje. Začít budovat by se měla nová sportovní hala, rozpočet ale počítá i s opravami řady ulic nebo škol.

Reklama

Čtvrté největší město ve Středočeském kraji - Kolín - má jasno o rozpočtu na rok 2019.

"Myslím si, že je to velmi proinvestiční rozpočet. Počítáme tam zhruba se 150 miliony korun z evropských dotací na různé projekty. Ten rozpočet v parametrech je zhruba 1,2 miliardy na příjmové i výdajové stránce s rezervou zhruba 4,5 miliardy korun," řekl Michael Kašpar, místostarosta Kolína. 

Mnoho změn čeká i okolí jedné z dominant Kolína - Chrámu sv. Bartoloměje.

"Týká se to té Parléřovské katedrály a okolních objektů, staré zvonice, kostnice, školy, parkánů, kde otevřeme nový prostor," řekl Michael Kašpar.

V Kolíně se už brzy začne budovat nová sportovní hala. 

"Je to projekt, který vzešel z architektonické soutěže. Myslím, že je to velmi povedená realizace, která by měla následovat. Byla by to hala pro sporty, které nemají dosud v Kolíně zázemí. Kolín je sportovním městem, je tady více než 60 sportovních klubů, některé sporty ale stále jezdí na svá domácí utkání ven. Protože jsme to prakticky koncipovali jako pasivní dům, tak chceme zažádat o dotaci z operačního programu životního prostředí. To by mělo být zhruba v březnu. Následně proběhnou všechna povolení a do léta bychom chtěli soutěžit, optimálně na podzim budeme reálně stavět," řekl Michael Kašpar.

Novinky se dočkají také cyklisté. 

"Na autobusovém nádraží např. stavíme velkou cyklověž, takové to automatické parkovací zařízení pro více než 110 kol," řekl Michael Kašpar. 

Rozpočet počítá i s rozvojem infrastruktury, opravou ulic nebo novými parkovacími místy.

"Největší investice na sídlišti je ulice Moravcova a Březinova, kde to je oprava povrchů, veřejného osvětlení, chodníků a velké rozšíření kapacity o více než 80 parkovacích míst," řekl Michael Kašpar. 

Investovat bude v letošním roce Kolín i do základního školství. Budovat se budou nové učebny se zaměřením na přírodovědecké technické vzdělávání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu