• Načítám...
>

Rudná rozšiřuje školu

Poslední etapa rozsáhlé rekonstrukce a přístavby u základní školy v obci Rudná u Prahy je v plném proudu. Významná základní škola totiž musí navýšit kapacity školy a to nejen novými učebnami, ale také dalšími prostory, jako je například tělocvična nebo jídelna.

Reklama

ZŠ v Rudné u Prahy rozšiřuje svou kapacitu. V rámci třetí etapy rozsáhlých rekonstrukcí a přístaveb tak škola získá třeba nové sportoviště, šatnu nebo větší jídelnu. 

"Vzhledem k tomu, že jsme spádová oblast pro řadu obcí z okolí, které opravdu významně se rozšiřují, masivně staví a nemají ty školy nebo mají prvostupňové školy, tak zajišťujeme tu funkci i pro ně," řekl Lubomír Kocman, starosta obce Rudná. 

ZŠ v Rudné se začala postupně rozšiřovat už v roce 2002, kdy odstartovala první etapa rekonstrukcí. Teď budova prochází poslední fází a její náklady se pohybují kolem 220 milionů korun.

"Zahrnují tedy 8 kmenových učeben, další odborné učebny, zázemí pro učitele, šatny, jídelnu, kuchyň, velkou sportovní halu, protože v této chvíli máme tradiční tělocvičnu zhruba 24x16 metrů," řekl Pavel Kasal, ředitel ZŠ Rudná. 

Jenže škola má aktuálně 33 tříd, což v praxi znamená zhruba 66 hodin tělocviku týdně. Při takovém množství ale jediná tělocvična nestačí. Řešením je proto nově vznikající multifunkční sportoviště. 

"Ta stará tělocvična, byť s novým sportovním hřištěm, by tu kapacitu nezvládla. Další ne nepodstatná věc je, že po vyučování ta hala bude sloužit veřejnosti, takže opravdu lze souběžně hrát na jednom kurtu třeba tenis, na druhém kurtu nohejbal, na třetím volejbal. Dá se ta hala využít různým způsobem. Dá se využít dokonce i na další společenské události," řekl Lubomír Kocman. 

Na to si ale zdejší žáci i pracovníci školy ještě chvíli počkají. Nová tělocvična, jídelna a šatna by měly být hotové ještě v tomto roce. Kompletně hotovo by mělo být příští rok v létě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu