• Načítám...
>

40% silnic potřebuje rekonstrukci

Až čtyřicet procent silnic ve Středočeském kraji potřebuje opravit. Také stanovisko zaznělo na setkání Společnosti dodavatelů pro zkvalitnění silniční sítě s vedením kraje. Na setkání se sešli investoři se zástupci dodavatelských firem, aby zhodnotili uplynulý rok a vytyčili cíle do budoucna.

Stáhnout video
Reklama

Společnost dodavatelů zkvalitňování silniční sítě se podílí na zlepšení situace v dopravě v rámci kraje. Vzdělává, jedná a pomáhá tvořit návrhy zákonů. Svou práci zhodnotila na setkání, kterého se účastnilo také vedení Středočeského kraje. Na čem se všichni shodli? Samozřejmě na tom, že je důležité pravidelné financování. 

"Investice do infrastruktury musí probíhat systematicky a dlouhodobě. Nedá se opravit všechny silnice najednou, protože by se nikdo nedostal domů. Je tedy důležité, aby se neustále do infrastruktury dávala částka, kterou je vůbec možné prostavět," řekl Vladimír Dráb, předseda Společnosti dodavatelů pro Stč. kraj. 

Mezi další problémy, které je nutné řešit, je nedostatečná nabídka staveb malého rozsahu pro menší firmy a opět finance, které by plynuly na opravu silnic 2. a 3. třídy.

"Máme tady 9 tisíc kilometrů silnic 2. a 3. tříd, což je zhruba dvojnásobek druhého největšího kraje. A asi 40% potřebuje rekonstrukci. V penězích tu může být 40 až 50 miliard. A to nemluvím o mostech, které jsou na řekách ve středních Čechách," řekl Vladimír Dráb.

"Já rozhodně vítám jakoukoliv akci a iniciativu pro to, aby se zlepšila infrastruktura ve Středočeském kraji, protože Středočeský kraj je skutečně nadměrně zatěžován dopravou a každý kus silnice, každý dobrý nápad, každý obchvat velice vítáme a Středočeský kraj tomu jde maximálně naproti," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Společnost se, kromě zavádění nových levnějších technologií ve výstavě a opravách silnic, bude i v následujícím roce soustředit také na to, aby odlehčila silnicím 2. a 3. třídy např. tím, že se bude snažit vyloučit z provozu přetížené kamiony.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu