• Načítám...
>

Kladno bude řešit dopravu ve městě

Místa, pro Kladeňáky často nevzhledná, mohou znamenat naopak prospěch a zviditelnění města. Co je na první pohled ošklivé pro urbanistu či obyvatele, může být totiž rájem pro filmaře.

Reklama

Kladno má koncept, jak řešit dopravu ve městě. V budoucnosti chce řešit běžné problémy, se kterými se v tuto chvíli potýká mnoho měst z celé republiky, např. nedostatek parkovacích míst.

"Tam, kde jsou postavena sídliště v 60., 70. a 80. letech, je naprosto tragický nedostatek parkovacích míst, takže část aut už dnes parkuje tam, kde se parkovat nesmí. Pak se město Kladno trochu vymyká tím, že má velmi složitou strukturu. Původně to bylo 7 obcí spojených dohromady v průběhu druhé světové války a jednou z velkých chyb města je to, že přechody jsou poměrně nebezpečné. Máme přes město čtyřproudové komunikace, nejsou tam všude ostrůvky, takže řada věcí a několik set nebo tisíc závad je na těch přechodech," řekl Dan Jiránek, primátor Kladna. 

Závady začne město postupně opravovat, zpřehlední také vyznačení na vozovce. Bude se také zabývat zpřehledněním provozu ve městě. Mnoho křižovatek je řešeno s odbočením vlevo a tvoří se tak kolony. To by měly vyřešit kruhové objezdy. 

"Určitě začneme od Rozdělova, protože tam jsou poměrně komplikované křižovatky ve tvaru "Y". Zejména je tam velký pohyb autobusů, protože jsme integrovali pražskou dopravu. To je jedna strana mince. Druhá strana mince je samozřejmě příjezd od Prahy, kde se také plánuje velký kruhový objezd. Pak se budeme samozřejmě snažit reagovat na to, že v budoucnosti by se měla měnit doprava, protože by se konečně měla začít stavět tzv. rychlodráha, neboli modernizovaná dvoukolejná trať přes město směrem na Prahu. To si vyžádá také stavbu několika kruhových objezdů," řekl Dan Jiránek. 

Některé kruhové objezdy chce město začít budovat už letos. Tam, kde bude nutné se majetkově vypořádat, se stavět začne až příští rok. Finančně bude město krýt tyto opravy částí úvěry, který má k dispozici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu