• Načítám...
>

Nad koleje v Lysé se nasouvá most

Rekonstrukce mostu nad železniční tratí v Lysé nad Labem prochází zásadní úpravou. Během víkendu byla posunuta ocelová konstrukce na mostní pilíře přes ulici 9. května.

Reklama

Nad železniční tratí v Lysé na Labem se začal nasouvat nový most o délce 91 metrů. Jedná se o unikátní akci, která v novodobé historii ČR nemá obdoby.

"Jedná se o jeden z nejdelších mostů, který se v současnosti dělá v celé ČR, jedná se o most o celkové délce zhruba 290 metrů. Jeho stavební náklady jsou 275 milionů + jsou tu nějaké částky na přerušení provozu železniční dopravní cesty," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Ocelová konstrukce mostu váží přes 670 tun. Manipulace tak vyžaduje speciální přístup.

"Jsme rádi, že jsou tu profesionální subjekty, které to celé realizují, celá akce je vypočítaná přesně na centimetry, počítá se s počasím, s průhybem té ocelové mostovky a se všemi dalšími faktory, které to mohou ovlivnit. Je jich hodně a my se potřebujeme dostat přesně na to místo, kde má ta mostní konstrukce sedět, takže v tom spočívá náročnost toho procesu," řekl Milan Peška, vedoucí investic EU, KSÚS.

Podpěry mostu jsou konstruovány tak, aby odolaly mimořádnému zatížení či nehodě.

"Ty pilíře, které jsou zde nově vybudovány, jsou dimenzovány tak, aby odolaly i vykolejenému vlaku. Hodně se tady dbá na bezpečnost," řekl František Petrtýl

V následujících dnech bude mostní konstrukce pozvolna spuštěna na pilíře. Zprovoznění mostu je naplánováno na září tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu