• Načítám...
>

Veletrh Holiday World je příležitost

Čtyřicet dva zemí se letos účastní mezinárodního veletrhu cestovního ruchu s názvem Holiday World. Mezi vystavovateli v areálu holešovického Výstaviště samozřejmě nechyběl ani Středočeský kraj.

Reklama

Středočeská centrála cestovního ruchu připravila pro veletrh Holiday World nejen nápaditý program, ale hlavně širokou nabídku zajímavých míst, která stojí za to navštívit.

"Já si myslím, že stánek Středočeského kraje v porovnání s minulými lety má vzestupnou tendenci, že tu máme pestřejší nabídku zajímavých destinací ve Středočeském kraji," řekl Zdeněk Štefek, zastupitel Středočeského kraje.

"Je to o tom, aby návštěvníci věděli, že ve středních Čechách není jen Karlštejn, Konopiště, Křivoklát, ale že je tady spousta jiných, technických, kulturních památek, které stojí za to navštívit," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu je zajímavou příležitostí také pro prezentaci nově vzniklé Středočeské filmové kanceláře, jejímž úkolem je vyhledávat a nabízet filmové lokace zajímavé pro domácí i zahraniční produkce.

"Zaprvé filmaři chodí na takovéhle akce, i z toho pohledu, aby měli přehled o těchto databázích, lokacích a místech. I kdyby to bylo jen náhodou, tak si myslím, že každá příležitost v tomto směru je dobrá," řekl Marek Černoch, ředitel Středočeské filmové kanceláře.

Na veletrhu Holiday World byl také poprvé představen nový maskot Středočeského kraje - pratur Karlík. Symbolizuje unikátní projekt návratu velkých kopytníků do přírody v okolí Milovic, kterým se střední Čechy zapsaly do povědomí odborné i laické veřejnosti doma i v zahraničí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu