• Načítám...
>

Most v Domašíně komplikuje dopravu

Most v Domašíně na silnici číslo 112 v úseku mezi Benešovem a Vlašimí prochází rekonstrukcí. Až do léta musejí řidiči využít objízdné trasy. Tu ale kritizují zejména řidiči autobusů.

Reklama

Silnice č. 112 mezi Benešovem a Vlašimí prochází rekonstrukcí. Kvůli opravám mostu v Domašíně musí řidiči pro svou cestu zvolit okolní komunikaci vedoucí přes Znosim.

"V Domašíně byla práce na mostě přerušena z klimatických důvodů, tak podle smlouvy s tím, že tento most bude dokončen letos, práce budou zahájeny, jakmile to dovolí klimatické podmínky, protože v noci stále mrzne a beton má technologické postupy," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje. 

Objízdnou trasu, která je široká pouze 3 metry často kritizují zejména řidiči autobusů. Podle jejich slov je nejčastějším problémem vyhýbání se na úzké vozovce protijedoucím vozidlům.

"Je to trasa, po které byli ochotni jezdit dopravci s autobusy tak, aby obsloužili ty obce, které na tomto úseku jsou," řekl Karel Kroupa, místostarosta města Vlašim.

"Tyto objízdné trasy plánují a dávají nám je příslušné silniční úřady a nadřízené orgány. Jedná se o policii, která nám toto podle dopravně inženýrských opatření navrhne," řekl František Petrtýl. 

Rozhodnutí je součástí projektu a je naplánované tak, aby měly spoje co nejkratší zpoždění. Rekonstrukce mostu a s ní související uzavírka probíhá od září loňského roku. Po jejím dokončení, které je plánované na červenec, čeká řidiče na silnici č. 122 další uzavírka. 

"Tato komunikace II/112 až na hranice se sousedním krajem je veliká investice. Tato zakázka je rozdělena do 4. Tyto komunikace jsou zhruba v délce 28 kilometrů," řekl František Petrtýl. 

Protože se jedná o větší stavbu, musí kraj pečlivě zkoordinovat, aby předešel případným dopravním komplikacím. Začít s další částí rekonstrukce silnice č. 112 by se mělo ještě letos a její dokončení je naplánované nejpozději na začátek roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu