• Načítám...
>

Dobříš čeká oprava stadionu

Po několikaletém čekání se Dobříšští konečně dočkají modernizace zimního stadionu. V první fázi by mělo dojít rekonstrukci chladícího zařízení. Místní by se mohli vrátit na ledové kluziště už v prosinci tohoto roku.

Reklama

Kvůli špatnému technickému stavu chladícího zařízení a úniku čpavku na zimním stadionu v Dobříši musel revizní technik zastavit jeho činnost už na konci minulého roku.

"Je to samozřejmě stav těch rozvodů, které tady jsou. Byly v katastrofálním stavu, bylo to podložené i fotodokumentací. Došlo tady částečně i k menšímu úniku čpavku," řekl Pavel Bauer, správce zimního stadionu.

Projekt modernizaci zimního stadionu připravilo bývalé vedení radnice v roce 2015. Podle současné starostky Jany Vlnasové se bude zatím realizovat první fáze, která by měla trvat do konce září tohoto roku. 

"Mělo by dojít především k výměně technologického zařízení, chladícího zařízení, dále k úpravě rolbovny a strojovny a ledové plochy. Původní rozměr 60x30 metrů se zmenší na 58x28 metrů," řekla Jana Vlnasová, starostka města Dobříš. 

Zájem o bruslení ze strany místních obyvatel i škol byl vysoký. Kluziště proto bylo otevřené každý den od 8 do 9 hodiny večerní. 

"Od 8:00 do 15:00 to využívaly školy v rámci své výuky, takže zájem těch tříd a i těch mateřských školek tady byl opravdu velký. Odpoledne probíhalo veřejné bruslení od 15:30 do 18:00. Od 18:00 se tady pořádaly zápasy těch jednotlivých hokejových nadšenců," řekl Pavel Bauer. 

Rekonstrukce ledové plochy vyjde město na 29,3 milionu korun. První bruslaři by mohli vyzkoušet nové kluziště už 20. prosince tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu