• Načítám...
>

Na Nymbursko od března levněji

Na Nymbursko, Kolínsko a Poděbradsko vyjedou desátého března nové linky společného integrovaného autobusového dopravního systému Prahy a Středočeského kraje. Z původních osmi linek jich teď bude tento region obsluhovat šest, vyjíždět budou ale častěji.

Reklama

Od 10. března se mění doprava směrem na Nymbursko, Kolínsko a Poděbradsko. Nově tam bude zajíždět 6 autobusových linek, které usnadní cestu z okolí do větších měst a Prahy. I když linek z původních 8 ubude na 6, autobusů bude naopak jezdit více. 

"Budou nové spoje ráno, dopoledne a také odpoledne a večer. Snažíme se autobusy navazovat na vlaky, tedy v Poděbradech, Nymburku, Cerhenicích, Velmi a Pečkách," řekl Vlastimil Janoušek, vedoucí odd. jízdních řádů a integrace IDSK.

Nové linky budou zajíždět také např. do Křince v časech, kdy to místní obyvatelé nejvíce potřebují. 

"Pro nás, jako pro obec a hlavně pro naše občany, to bude mít určitě pozitivní vliv jednak v tom, že bude platit jedna jízdenka jak pro autobusy, tak pro vlaky, tak i na pražskou MHD. A samozřejmě také ušetří čas," řekl Jan Lebduška, starosta Křince. 

Nově budou autobusy fungovat také o víkendech. Tam se snažila Integrovaná doprava Středočeského kraje vytipovat hlavně místa, kam jezdí lidé na výlety. 

"V této oblasti je zámek v Loučni, je tady zoologická zahrada v Chlebech, takže tam jsme soustředili v podstatě veškerou snahu na vylepšení víkendového provozu, protože potenciál návštěvníků tam je," řekl Pavel Procházka, ředitel IDSK. 

Kraj si od integrace slibuje snadnější a levnější způsob dopravy a také snížení dopravní zátěže. 

"Velice vítáme, že nejsou zaplavovány silnice a potom Praha nebo Středočeský kraj auty, a chceme cestujícím nabídnout co nejvíce pohodlí a co nejideálnější cestování," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje. 

Pokud někdo vlastní Lítačku, zakoupí si pouze lístek na trasu do hlavního města. Na území Prahy pak použije Lítačku. V autobusech integrované dopravy platí všechny státní slevy pro děti, studenty i seniory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu