• Načítám...
>

Nová mapa láká do kraje pivaře

Do dvaceti pivovarů zve k návštěvě nová mapa. Tu vytvořila Středočeská centrála cestovního ruchu a je určena všem milovníkům piva, kteří díky ní mohou navštívit jak malé, tak i velké pivovary, ochutnat piva a nahlédnout pod pokličku jeho výroby.

Reklama

Češi jsou národ pivařů. Jenom na území Středočeského kraje se nachází 40 pivovarů, které jsou často cílem výletů. Středočeská centrála cestovního ruchu proto připravila novou mapu, která zachycuje některé z nich.

"Pivovary ve středních Čechách se často nacházejí v malebných vesničkách, královských městech nebo na historických místech. A právě proto jsou cílem turistů. Nová mapa zachycuje 20 vybraných pivovarů, které jsou spojené s nějakým zážitkem, ať už je to exkurze provozu nebo třeba spojení se stylovým ubytováním, ochutnávkou nebo vařením piva, ale také třeba relax v podobě pivních lázní," řekla Lucie Vurbsová, tisková mluvčí SCCR. 

Jedním z 20 míst vyznačených na této mapě je také Říčanský pivovar. Ten má na čepu 5 piv vlastní výroby. 

"Máme tady desítku, dvanáctku a černou třináctku. Pak máme IPU a většinou ještě speciál. Rádi ukážeme všem, kdo bude mít zájem, jak se vyrábí pivo tradičním způsobem, tedy klasickým spodním kvašením," řekl Martin Kantor, ředitel Říčanského pivovaru. 

Mapa přináší i veškeré údaje o pivovaru. Dostupný je krátký popis a informace, co vše lze na místě zažít, včetně stálé pivní nabídky. Samozřejmostí je i přesná adresa. 

"Velkou koncentraci pivovarů má Ladův kraj. Mohu za všechny zmínit třeba Štiřínskou stodolu. Velmi zajímavý a nejen z architektonického hlediska je pivovar Lobeč u Mšena. A asi nejznámější pivovar je ten z Hrabalových Postřižin, tedy pivovar v Nymburku," řekla Lucie Vurbsová. 

Mapa je dostupná jak v elektronické podobě, tak i v infocentru Středočeské centrály cestovního ruchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu