• Načítám...
>

Krajští náměstci se vydali na Mělnicko

Náměstci hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács a Miloš Petera se vydali na Mělnicko. Postupně navštívili zdejší domov seniorů, zahradnickou školu, místní hasiče i radnici. Zajímali se především o problémy institucí a způsob, jak by jim kraj mohl pomoci.

Reklama

Mělník a jeho okolí to byl cíl náměstků Středočeského kraje Gabriela Kovácse a Miloše Petery. Jednou ze zastávek byl zdejší domov pro seniory - Senior komplex.

"My jsme k tomu přistupovali trošku odlišně v tom, že jsme zajistili to, aby se klienti nemuseli stěhovat mezi patry, mají na patře jak svůj pokoj, tak i obytný pokoj, kde probíhají aktivity, stravování, takže je to taková malá komunita lidí. Celkově máme kapacitu 90 lidí a lidé fungují v komunitě 20 osob. Probrali jsme věci, které nás nějakým způsobem tíží, co se týče zaměstnanců, ekonomiky a legislativy. Myslím si, že to bylo přínosem," řekl Josef Sedláček, ředitel Senior komplex Mělník.

Další zastávkou byla místní zahradnická škola, která je jediná v Čechách vyučující mladé vinaře.

"Určitě jsme navštívili chemické laboratoře, biolaboratoř, výukové skleničky a prostory, kde probíhá ta odborná výuka. Já jsem velice ráda, že pánové náměstkové našli zřizovatele, přijeli k nám do školy a diskutovali jsme o aktuálních otázkách, co se týče jak organizace výuky, tak materiálního zabezpečení výuky ve škole i na školním statku," řekla Anna Richterová, ředitelka České zahradnické akademie Mělník.

Při návštěvě Mělníka nemohla delegace z kraje chybět ani u zdejšího hasičského záchranného sboru.

"Ukázali jsme jak cisternu, další speciální techniku, jeřáby, protiplynové automobily a zázemí, které dělá chemická služba, takže dýchací přístroje, chemické obleky a další," řekl Petr Chalupník, vedoucí oddělení služeb HZS Stř. kraje.

Poslední zastávkou na cestě po Mělníku byla zdejší radnice, kde se oba náměstci setkali s vedením města. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu