• Načítám...
>

Rakovničtí opravují památkové zóny

V Rakovníku zahájili rekonstrukci ulic Martinovského a V Hradbách. Stavební práce a s nimi spojená dopravní i pěší omezení potrvají až do začátku léta.

Reklama

Od roku 2011 se město Rakovník věnuje postupné regeneraci zdejších památkových zón. V rámci čtvrté části rekonstrukce se teď radnice pustila do oprav ulic Martinovského a V Hradbách.

"Ta revitalizace se týká nejen povrchu komunikací, které jsou zásadní, protože je to otázka vzhledu toho historického centra, kdy dojde k úpravám jak oblasti zeleně, tak oblasti povrchu komunikací do nějaké historičtější podoby jako kamenná dlažba a podobně. Samozřejmě v rámci toho došlo k rekonstrukci kanalizace, abychom do toho nemuseli později zasahovat, takže je to taková celková úprava," řekl Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

Revitalizace bude probíhat ve dvou fázích. Ta první už je v plném proudu a proto už nyní dochází k omezení dopravy i pohybu obyvatel.

"Je to lokalita, kde se převážně nachází jak obyvatelé města, tak i školská zařízení, takže tam jsou určitá omezení, která by měla mít trvání ve dvou fázích do konce března a pak do konce června, takže já doufám, že obyvatelé, tak i uživatelé těchto komunikací nám vyjdou vstříc a budou nakloněni v tom, že tady chceme dělat něco nového," řekl Luděk Štíbr.

Tím bude například kvůli zdejší základní škole zavedení takzvané K+R zóny - tedy místa určeného pro nastoupení nebo vystoupení z osobních automobilů.

"Máme to vyzkoušeno u druhé ZŠ, že to tak funguje, že jedete ráno s dítětem v autě, zastavíte, dítě jen vyběhne z auta a vy pokračujete. Nikde neparkujete, jenom projíždíte," řekla Jana Jirátková, vedoucí rozvoje města a investic.

Rekonstrukce ulic by měla být kompletně dokončena na konci června. Za regeneraci památkových zón město zaplatí zhruba 10 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu