• Načítám...
>

Brandýs investuje do školství

Brandýs nad Labem - Stará Boleslav chystá investice do mateřských a základních škol. Brzy by tu mělo vzniknout dnes šest nových tříd mateřské školy. Žáci základní školy Palachova by zase měli dostat novou sportovní halu, která se zároveň stane zázemím pro místní sportovní oddíly.

Reklama

Obyvatel Brandýsa nad Labem Staré Boleslavi neustále přibývá - a to především mladých rodin. Vedení města na to reaguje a tak se tu budou stavět nové třídy školky.

"V letošním roce bychom do konce kalendářního roku měli zrealizovat mateřskou školu ve Staré Boleslavi, s kapacitou zhruba do 56 dětí. Je to opravdu nutnost, protože kapacita našich mateřských škol, kde jsme my zřizovatelem, je plně vyčerpaná," řekl Vlastimil Picek, starosta města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav.

V současné době už probíhá výběrové řízení na zhotovitele, včetně získání stavebního povolení, projektové dokumentace i vlastní realizace. Připravuje se však výstavba i další nové mateřské školy, která by měla vyrůst také ve Staré Boleslavi. Tentokrát by mělo jít o čtyřtřídní školku. To ale není všechno. Představitelé města myslí i na základní školy.

"Naše jediná základní škola v centru Brandýsa nemá absolutně žádné odpovídající sportovní zázemí. Vedle toho, že se jí snažíme rozšířit o 4 třídy formou nástavby, tak bychom tam rádi viděli novou multifunkční halu, která pojme dvě nebo tři tělocvičny, což by bylo dostatečné sportovní zázemí pro těch 800 žáků, kteří tu školu navštěvují," řekl Hynek Homolka, místostarosta města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav.

V současné chvíli se připravuje změna regulačního plánu, která stavbu umožní. Škola se totiž nachází v městské památkové zóně.

"Ta hala už je vyprojektovaná a čekáme jen na tu legislativní změnu. Výškově určitě nebude převyšovat tu krásnou stavbu ZŠ Palachova, diskutuje se o možnosti ozelenění nejen fasády, ale samotné střechy. Uvidíme, co nám dovolí nosnost. Forma použitých materiálů bude určitě odpovídat nejen kvalitou, ale i cenou jaksi významnosti té městské památkové zóny, kterou tady máme," řekl Hynek Homolka.

Sportovní hala by kromě hracích prostor o velikosti 46 x 26 metrů měla nabídnout i 400 míst pro diváky. Zároveň by pod halou mohlo vzniknout i podzemní parkoviště pro zhruba 50 aut. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu