• Načítám...
>

V mělnickém muzeu se debatovalo

A v Mělníku zůstaneme. Na konci návštěvy města bylo na programu náměstků i setkání s obyvateli a starosty okolních obcí. Tématy bylo zařízení pro energetické využití odpadů, ale třeba i dopravní situace v regionu.

Reklama

Regionální muzeum v Mělníku hostilo setkání vedení kraje s občany a starosty. Za Středočeský kraj byli přítomni náměstek pro životní prostředí a zemědělství Miloš Petera a náměstek pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovács.

"Tyto výjezdy jsou o tom, abychom dostali zpětnou vazbu na práci, kterou děláme a oba si z toho vyvodíme ty věci, které budou pro naší práci v dalších dnech a týdnech důležité," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Z těch minulých setkání vzešly zálohy ke kotlíkovým dotacím a nyní v té třetí vlně je již budeme poskytovat seniorům a mladým rodinám formou záloh," řekl Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V Mělníku s pány náměstky debatovaly zhruba dvě desítky starostů, představitelů místních samospráv, pořadatelů nejrůznějších kulturních akcí, ale i občanů města.

"To klíčové téma tady na Mělnicku je samozřejmě ZEVO a dopravní situace. Nyní jsme se starosty řešili opravy silnic a přípravu dotací na příští období," řekl Gabriel Kovács.

"Komunikace a vyměňování názorů je velmi důležitá a jako bývalý starosta Nymburka vždy vnímám to, když přijedou představitelé vyššího územně správního celku, tak je dobře si ty názory vyříkat. Samozřejmě na určité věci nemusíme mít stejný názor, ale jsme schopní o těch věcech diskutovat," řekl Miloš Petera.

Výjezdy vedení kraje do regionů a setkávání se starosty a občany bude v následujících měsících pokračovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu