• Načítám...
>

Hořovice rekonstruují Společenský dům

Společenský dům v Hořovicích se mění. Zatímco v minulém roce se opravovala fasáda a zateplovalo se, letos se bude rekonstruovat sociální zázemí a hlavní sál také dostane nové parkety.

Reklama

Největší kulturní dům v okrese Beroun. To je Společenský dům v Hořovicích. Ten má za sebou první vlnu zkrášlování. 

"Podařilo se nám získat dotaci z Operačního programu Životního prostředí, takže jsme vyměnili okna, zateplili jsme, udělali jsme novou střechu a podobně. Takže nový kabát z vnějšku už funguje, byla to akce za zhruba 10 milionů korun. Z toho dotace činila asi 3 miliony korun," řekl Jiří Peřina, starosta města Hořovice. 

Rekonstrukcí fasády a zateplením se ušetří nemalé finanční prostředky. Úpravy ve Společenském domě tím ale zdaleka nekončí. 

"My chceme Společenský dům dále zvelebovat, takže budeme pokračovat ve stavebních úpravách uvnitř," řekl Jiří Peřina. 

A jaké stavební úpravy tedy Společenský dům čekají?

"Jsou tady původní toalety ještě z v obou patrech, takže město bude v roce 2019 investovat do oprav a zvětšení toalet, protože kapacitně potřebujeme větší. V budově doposud nebyla toaleta pro handicapované, takže bude toaleta i pro ně. Odcházejí nám parkety v hlavním sále a potřebujeme udělat nové a zvětšit je o prostory bývalého orchestřiště a o prostory v této přední části, kde je plovoucí podlaha," řekl Přemysl Landa, ředitel MKC Hořovice.

Program ve Společenském domě je naplánován až do poloviny května. Přes léto pak proběhne velká rekonstrukce. Akcí se tu koná opravdu hodně. 

"Sál je využíván každý den. I když tady třeba není produkce pro veřejnost, zkouší tady divadla, loutkaři, hořovické mažoretky a podobně, takže každý den je využíván. Jinak je tu každý týden něco, ať už koncert populární kapely, divadlo pražské nebo ochotnické. Sál je prostě plně využit," řekl Přemysl Landa. 

Diváci se na nové zázemí a parket Společenského domu v Hořovicích mohou těšit už v polovině srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu