• Načítám...
>

Brandýs čekají dopravní komplikace

Brandýs nad Labem čeká už brzy velké silniční rekonstrukce. Kraj začne s rekonstrukcí ulice Pražské. Kromě samotné rekonstrukce silnice proběhne i oprava kanalizace, chodníků a výsadba nové zeleně. Opravy budou trvat více než rok a s největší pravděpodobností bude docházet i k velkým dopravním komplikacím.

Reklama

Od závor u brandýského nádraží až ke křižovatce Vrábí. Tento několik stovek metrů dlouhý úsek ulice Pražská v Brandýse nad Labem se bude už brzy rekonstruovat.

"Poměrně významná část této ulice je již zrekonstruovaná. Ta rekonstrukce byla dokončena před 2 lety. V letošním roce společně s krajem chceme pokračovat ve druhé části," řekl Vlastimil Picek, starosta města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav.

"Celková výše té sdružené investice se pohybuje v řádu 94 milionů. Z toho částku okolo 60 milionů platí město, neboť to platí veškeré inženýrské sítě, kanalizace, vše co je schováno pod povrchem včetně chodníků a veřejného osvětlení. Povrch vlastní komunikace potom jde z prostředků Středočeského kraje," řekl Hynek Homolka, místostarosta města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav.

Rekonstrukce Pražské ulice v Brandýse bude trvat celkem 18 měsíců a bude mít velký dopad na plynulost dopravy ve městě.

"Co se týká dopravních komplikací, ty jsou vždy, když tady zavřeme nějakou místní komunikaci nebo tepnu, která přechází přes město. Máme připravený plán objízdných tras. ROPID s námi spolupracuje, takže myslím, že nakonec to zvládneme," řekl Vlastimil Picek. 

"Podle předběžných dopravně inženýrských opatření by měla být neprůjezdná Pražská ulice jen po část té rekonstrukce," řekl Hynek Homolka. 

Nejkritičtější bod celé rekonstrukce by měl nastat až v příštím roce, kdy se křižovatka Průmyslová - Pražská bude měnit na kruhový objezd.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu