• Načítám...
>

Na rodiny s dětmi čekají zvířátka

Právě rodiny s dětmi jsou jednou z hlavních cílových skupin Středočeské centrály cestovního ruchu. A především jim má sloužit projekt s názvem Kam za zvířátky.

Reklama

Rezervace velkých kopytníků, ze které pochází náš známý pratur Karlík je sice celosvětově unikátní, ale jde-li o to, kam za zvířátky, má Středočeská centrála cestovního ruchu řadu dalších partnerů mezi ekocentry a zooparky.

"Rodiny s dětmi tam mohou zažít to, co už dnešní děti skoro běžně neznají a to jsou právě domácí zvířata, která se zde hodně vyskytují, protože děti znají většinou lva a tygra z klasické zoologické zahrady, ale kolikrát ani neví, kde se vzalo vajíčko a to je právě úkolem toho zooparku tyto věci ukázat," řekla Lucie Vurbusová, tisková mluvčí Středočeské centrály cestovního ruchu.

"Toto jsou naše husy domácí. Máme tady speciálně jednoho husáka, kterému říkáme Gustáv Husák. Pracujeme spíše s domácími zvířaty, kromě pštrosů - to je výjimka, nicméně většinu našeho zvířectva tvoří domácí zvířata, veliké stádo ovcí, teď máme čerstvá jehňátka, chováme fjordské koně. Zrovna máme malé hříbátko, je měsíc staré. Teď se to všechno rozrodilo ve velikém, většinou jsou všichni 3 týdny staří. Občas, když tady jsou děti, tak je vyndáme a ony si je chvíli hladí a zkouší jaké to je, hladit heboučké jehňátko," řekl Luboš Tesař, produkční Zooparku Zelčín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu