• Načítám...
>

Kraj zvýšil dotace na vybrané akce

Středočeský kraj navýší dotace na podporu společenských, kulturních a sportovních akcí. Tento krok by měl přispět i k rozvoji cestovního ruchu.

Reklama

Pochody králů, hudební festivaly, automobilové soutěže, závody horských kol ale i ukázka lodí na Labi. To jsou jen některé příklady kulturních, společenských a sportovních akcí, které se kraj rozhodl podpořit formou individuálních účelových neinvestičních dotací.

"Samozřejmě se ve Středočeském kraji pořádá spousta velice zajímavých kulturních, společenských a sportovních akcí. My tímto dáváme za prvé signál, že sport, kulturu chceme podporovat a dáváme tím signál i pořadatelům, že budou mít alespoň částečně finanční jistotu. Oni dopředu budou vědět, s jakou částkou mohou od kraje počítat," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Oproti loňskému roku se zvýší počet podpořených akcí z 11 na 18. Spolu s tím se navýší i částka vyčleněná z krajského rozpočtu.

"Navýšili jsme ho částkou přes 3 miliony, takže jsme kolem 6,3 milionu. Těch akcí přibývá. Je to samozřejmě dané i ekonomikou, daří se, lidé se chtějí bavit, takže vyhledávají podobné akce," řekl Martin Draxler.

Nejvyšší finanční podporu získají akce, které zpravidla mají největší rozpočet. O výši dotace rozhodovaly i další aspekty.

"Bylo to podle toho kolikátý je to ročník, jak významná je to akce, kolik se jí zúčastňuje lidí a také jaký je celkový rozpočet té akce," řekl Martin Draxler.

Mezi největší tradiční události, které mohou počítat s podporou až 500 tisíc korun, jsou např. Kutnohorské stříbření, Mělnické vinobraní, Královský průvod na Karlštejně nebo festival Votvírák v Milovicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu